EM i MTBO

Mitt MTB-O landslagsuppdrag i Orleans, Frankrike.

 

Dag 1 Samling med landslaget var då jag träffade alla de andra cyklisterna och ledarna som skulle vara med. Jag fick en kasse med mina landslagskläder som jag skulle ha, och vi tog bilder i grupp och porträtt. Efter detta bar det av till invigningen och vi fick cykla  i en 500 meter lång parad igenom Orleans till torget där Jean D'arc står staty. Där pratade fransmännen på franska och sen var det slut. Efter invigningen,  gick vi ut och åt. Sedan gick man upp till sitt lilla rum med sin rumskompis i det lilla hotellet.

Dag 2 var det sprint, alla hade bråttom att hämta sina cyklar och väskor med ombyte samt reservdelar. Frukosten var liten som den är i Frankrike 2 st croassanter och flera små yoghurtar. Med den lilla frukosten i magen, så åkte man till sprinten där man kastades in i karantän innan start. Där fannas inte så mycket att göra förutom att stå i den långa kön till toan eller värma upp . Väl vid starten så fick man inte vända kartan förrän de sista 15 sekunderna då man satte fast den och cyklade iväg. Jag tyckte att det gick bra på sprinten då jag blev 9:a (bästa svensk) av 40  och att vara bland de yngsta. Efter detta var det blomstercermoni då de top 6 i varje klass gick fram och fick pris och en blomma. Men när dom skulle spela upp nationalsångerna så satte dom på fel på Ryssarnas så de började sjunga den istället. Sverige tog ett silver i D20, sen åkte vi hem. Det var bara att  äta och gå lägga sig.

Dag 3 var det modellevent (träning) men redan på morgonen så kände jag mig lite dålig så jag tog det lungt. Man cyklade på en karta som skulle likna trängen på medeln och långdistansen. Jag prövade att cykla på de olika stigarna. Sen var det bara att sticka hem och äta middag med hela truppen. Efter maten var det bara att vila jag mådde sämre så vi bestämde att jag skulle stå över medeldistansen. 

Det tog mig två hela dagar att känna mig bättre men jag mådde inte ändå inte helt 100. Jag flyttade ifrån hotellet och bodde med mina föräldrar ute på landet där jag vilade och sov mycket. 

Dag 6 var det låndistans och jag startade först. Landslagsledarna hoppades att jag orkade kämpa igenom banan utan att må förgävligt dålig. Banan mätte 31,4 km på de optimalaste vägvalen. Det gick bra och jag kämpade mig runt banan utan att göra några större misstag. Jag är inte bäst på långdistans, men jag hade sällskap av en ryss sista milen till mål som jag slog det var skoj. Sverige tog guld i D20 genom Elvira Larsson så det var kul att vara med på blomster cermonin.

Dag 7 var det sprintstafett  jag var inte uttagen för att jag hade varit sjuk. Men jag hejade på våra lag som tävlade och som det gick bra för, bla  Rickard Berström  gjorde ett kalas lopp och kom in sexa på första sträckan i ungdomsklassen. Sen var det blomstercermoni och genomgång inför morgondagen.

Dag 8 sista dagen var det vanlig stafett och jag fick hoppa upp en klass (H20) i lag 2 . Det var roligt och jag var nöjd då jag tappade endast 2 minuter på 1:a laget och plockade en placering. Vi blev godkända men eftersom vi var bakom  Svenska lag 1 så fick vi inte vara med i resultatet. Efter detta var det blomstercermoni och senare prisutdelning. På kvällen var det bankett men jag bestämde sig för att inte vara med så jag åkte hem till mina föräldrars hus för att packa inför bilresan hem till Sverige igen.

Om jag blir uttagen kan jag tänka mig att ställa upp nästa år, att köra MTB-O är bland det roligaste jag vet. Det är full fart i skogen och man måste vara snabb i huvud och ben.

Kommentarer

Kommentera

Se vår policy för inlägg och kommentarer innan skickar ditt inlägg.

Bilderna i bildarkivet