Domaruddslägret augusti-2017

 

Dag 1: Vi (Hannes, Lovisa, Emma, Felicia och Linn) kom till Domarudden vid halv fem på eftermiddagen och blev genast tilldelade våra rum. De var ganska små med två våningssängar i varje. Det var två rum i varje stuga, så 8 personer delade på toa och badrum. Det fanns också en liten altan med några bänkar. 

Vid första träningspasset körde vi en stjärnorientering där det sammanlagt var 13 olika kontroller. Till middag den första kvällen serverades det köttbullar med potatismos och brunsås. Efter middagen var det ett nytt träningspass med skymnings-OL som knappt var någon skymning! Efter det så badade vi i den varma sjön, som alla tyckte var kall, men vi hade jättekul ändå! Vi gick upp till våra rum och bytte om till varma kläder för att sedan äta kvällsmacka. Vi spelade sedan ultimate frisbee innan vi gick och la oss i de varma stugorna.

Dag 2: Vi vaknade av en lastbil tidigt på morgonen och var redo för en god frukost bestående av yoghurt, macka och juice. Efter frukosten så bytte vi om för en ny träning som var en sprintbana på ca 1 km runt området som vi fick springa två varv. Det var en ganska lätt bana. Det blev bad efter träningen och sedan var det dags för lunch, korv stroganoff med ris. Därefter lekte vi olika lekar för att lära känna varandra bättre. Vid nästa träningspass körde vi kontrollplock som går ut på att ta väldigt många kontroller och vara noga med riktningen ut från kontrollen. Och som alltid badade vi efteråt! 

Vi hade inte mycket tid på oss efter badet eftersom vi skulle träna inför kvällens uppträdanden. Det roliga var att vi skulle äta middag och direkt därefter grilla korv och marshmallows. De uppträdanden vi hade övat på tidigare under dagen skulle vi nu visa upp under grillkvällen, vilket kändes lite pirrigt. Men det gick snabbt över när ledarna också skulle göra ett uppträdande. Vi fortsatte grillkvällen med att dansa, leka och ha roligt. Men, som alltid tar ju saker och ting slut och det blev dags att gå och lägga sig.

Dag 3: Vi vaknade upp den sista dagen och fick snabbt bädda och fixa rummet. Vi bytte om till det sista träningspasset på lägret och gick för att ställa oss i frukostkön. Men det var inget vanligt ”hej välkommen in” utan vi skulle säga de flestas namn i ledet och om man inte klarade det fick man ställa sig längst bak i kön. Och om man inte kunde säga alla lägerdeltagares namn innan lägret var slut skulle man inte få en lägertröja (alla fick tröjan även om de inte kunde allas namn).

Sista träningen var en långdistansbana på gul nivå, och när den var avklarad blev det ett sista dopp i sjön. Därefter åt vi lunch, lekte en lek (kaosstafett) och sedan fick vi varsin lägertröja som vi hade på oss vid gruppfotot på stora stenen.

De två bästa sakerna med lägret:

Linn: Jag tyckte att det roligaste var alla nya kompisar man fick och sprinten.

Felicia: Jag tyckte att det bästa var alla nya kompisar och att bada.

Lovisa: Jag tyckte att det var roligt med alla nya kompisar och träningen (och kaosstafetten)

Hannes: Jag tyckte att det bästa var alla träningar och alla nya kompisar som vi fick (även våra ledare).

Emma: Det var roligt med alla kompisar och upptäcka att det fanns så många trevliga människor i vår ålder. Och det var jätteroligt att bada

Kommentarer

Kommentera

Se vår policy för inlägg och kommentarer innan skickar ditt inlägg.

Bilderna i bildarkivet