15-16 Träff

15-16 träffar är ganska lika 13-14 träffarna. Jag har varit på två av dem. De träffar jag har varit på har avslutats med att en elitlöpare har en genomgång om t.ex. träning och motivation för att bli en bättre löpare. Dagen börjar med ett utomhuspass med en eller flera orienteringsbanor i skiftande form. Sen är det dusch och lunch och det hela avslutas med föreläsningen. Från Enskede har vi varit 5-7 stycken båda gångerna, vilket det även var under tidigare träffar i yngre åldrar.

Den första arrangerades av Järla ute i deras klubbstuga. Det första vi gjorde när vi kom dit var att få veta vilka banor som fanns. De tre övningarna vi fick var en brunbild, där bara höjdkurvor var markerade, den andra var en korridor där kartan som var utanför själva korridoren var borttagen så att man skulle hålla sig inom den. Och den tredje var en kontrollplock med ca 15 kontroller över ett mindre område. Vi kunde köra så mycket vi ville, men man skulle vara klar innan kanske klockan 12 eller så. När vi kom tillbaka var det dusch och sedan lunch. Efter lunchen fick vi en föreläsning om att hitta motivationen samt att förstärka sina svagheter och orientera efter ens styrkor, av landslagslöparen Karolin Ohlsson.

Den andra arrangerades av Södertörn i Farsta. Vi samlades i Friskis och Svettis i centrum och gav oss av till starten för den rogaining vi skulle springa. Den största delen var bland husen med det fanns flera kontroller i skogarna runt. 45 min hade man på sig och ta så många kontroller som möjligt. När man var klar skulle man ta sig tillbaka till Friskis och Svettis för att byta om till inomhusträningskläder. Man fick sin lunch och därefter var det dags för landslagslöparen Gustav Bergman att berätta om och köra ett styrkepass med skivstång framförallt. Vid detta tillfälle var Enskede tredje största klubb efter Järfälla och Södertörn. En stor skillnad mellan 13-14 träffarna och 15-16 träffarna är nog att det blivit mer allvar och man är mer seriöst inriktad.

Kommentarer

  • Grymt Nisse! Kul att ni är så många "enskedekamrater" på träffarna 😀

    Kommentaren redigerad 2017-03-09 08:11
Kommentera

Se vår policy för inlägg och kommentarer innan skickar ditt inlägg.

Bilderna i bildarkivet